Nakon ekspanzije na tržište Austrije, Poljske i Rumunjske, Uber je bacio oko na Hrvatsku, a ovdašnjim taksi operaterima nije nimalo svejedno.

Uber, prijevozna mreža bazirana na aplikaciji za mobilne uređaje, omogućuje slanje zahtjeva za prijevoz, koji se potom usmjerava dostupnim vozačima. Vozač pak može biti svatko s vlastitim vozilom i važećom vozačkom dozvolom i to je ono zbog čega se postojeća taksi udruženja bune, navodeći kako su oni za svoj rad morali isposlovati brdo papira i dozvola, završiti odgovarajuće škole i položiti ispite, kao i održavati vozila na odgovarajući način.

Uber je svoj dolazak na ovo tržište potvrdio raspisujući natječaj za posao – traže se dva lokalna managera – mada je već i dolazak osobe za lansiranje međunarodnih podružnica Roba Khazzama ranije ove godine dovoljno govorio o namjerama kompanije.

Uber je trenutno dostupan u preko 50 zemalja i preko 200 većih gradova diljem svijeta, a na brojnim se mjestima susreo sa žestokim otporom. Nedavno su neredi u Francuskoj rezultirali čak i prevrtanjem te paljenjem automobila. Nadajmo se da takve scene ne čekaju i nas…