U projektu izrade novog vizualnog identiteta, slogana i koncepta turističkog razvoja Grada Vrbovsko i njegova 65 lokaliteta bilo je nečeg neodoljivog.

Gorski kotar je magična priča za sebe, svi mi iz projektnog tima Libre koji je radio na tome na neki smo privatni ili emotivni način ili pak porijeklom vezani za taj kraj. Neizbrisiva su mi sjećanja kada sam kao mala s tatom putovala stricu, njegovom bratu, vlakom iz Rijeke u Zagreb. Stalno sam htjela gledati goransku šumu kroz prozor, pa čak i noću, te jednom zorno tvrdila tati kako sam upravo u toj šumi vidjela vuka i Crvenkapicu. Onako jasno, ispred sebe, pred prozorom jurećeg vlaka, jedan na jedan. A što će jadan tata, složio se.

Rene Bitorajac i Tatjana Kušić

Ali zapravo neću o tome pisati, pisati ću ukratko o divnim ljudima i iskrenoj suradnji iz koje je stasao iskreni, emotivno doživljeni rad, ili već spomenuti vizualni identitet s novim logotipom koji u sebi sadrži jedno drugačije, vrbovačko srce, zatim slogan “4 godišnja doba” i cjelogodišnji koncept turističkog razvoja. Dođite, otkrijte, doživite i uživajte…, mogao bi glasiti nastavak slogan. I to je ukratko to.

vrbovsko rene bitorajac

Ono što je posebno važno u cijeloj priči je prvi poziv koji sam uputila Reneu Bitorajcu, znajući preko prijatelja da vuče korijene iz ovoga kraja i tu često dolazi u svoju vikendicu.

Pitala sam Renea bi li pomogao u promociji svog kraja, došao na konferenciju za tisak i kao javna osoba, odnosno omiljeni, poznati glumac, uz direktoricu Turističke zajednice Vrbovsko Tanju Kušić i gradonačelnika Dražena Mufića, predstavio nove vizuale, koncept razvoja i turistički potencijal ovoga kraja. A Rene kao dobar, pametan lik pristade, svjestan da tako doista može pomoći i učiniti nešto korisno za svoj kraj (u ovom slučaju bez honorara). Nakon tiskovne konferencije, a prije odlaska iz Vrbovskog, napomenuo je da ide mami usput pokositi livadu. Neću vam previše govoriti koliko je on, njegov angažman i sve to novinarima bilo zanimljivo, a zapravo je mali, ljudski know how kako netko takav poput Renea Bitorajca može pomoći svojoj sredini i zajednici.

Rene Bitorajac Vrbovsko

Hvala Rene! E, da i to nije sve, jer iskreno se nadam nekom kulturnom, scenskom i festivalskom događanju u Vrbovskom u kojem vidim Renea angažiranog od glave do pete!